עשה זאת בעצמך – ניקוי ספות עור ובד לבד

הקפידו על ניקיון – בשבילכם ובשביל הסובבים אתכם, אל תתנו לכתמים להתפשט.
עקבו אחר התהליך והטיפים שבמדריך זה, ואתם על הגל הנכון 🙂

כיצד לנקות את הספה שלנו מהכתמים שטורדים את חיינו? בואו נבדוק את העניין…

הכירו את הספה

לפני כל פעולת ניקוי, הברקה, ושדרוג. חשוב לנו להכיר את הספה. מאיזה בד היא עשויה, והחשוב מכל: אילו חומרי ניקוי מתאימים לה.

סוגי ריפודים:

בד סינטטי: לספות יש לא מעט סוגי ריפודים חלקם יוקרתיים יותר, וחלקם פחות. הסוג הראשון הוא בד סינטטי. בדים אשר הרבה יותר קלים ברמת הניקיון, ויחד עם זאת לא ממש טבעיים. מה שאומר שהמגע הנעים אצלם נוטה בחסר. בדרך כלל מדובר בבד המשולב מיקרופייבר או פוליאסטר.

עור: ספה מסוג עור נחשבת כלא זולה במיוחד, שיטת הניקיון הכי טובה לריפוד מסוג עור, היא באמצעות מטלית יבשה וניתן להיעזר גם בשואב אבק עדין.

אלקנטרה: משומש בהרבה רהיטים, וגם במושבי הרכב. הריפוד הוא בדרך כלל מסוג פוליאסטר ו-פוליאוריטן. למעשה הריפוד מקשה על הכתמים להיצמד, ובכך מפחית את הסיכויים בהדבקות. הבד הוא אחד מהבדים העמידים ביותר.

ועוד.

במידה ואינכם יודעים מהו סוג הריפוד שלכם, נסו לרסס במעט (ממש קצת) את חומר הניקיון, וצפו בתוצאה – כיצד הספה מגיבה לחומר X שהשתמשתם בו. במידה והכל הולך בצורה חלקה המשיכו. במידה והצבע מתחיל לדעוך, הפסיקו במיידי ונקו מיד את החומר.

בדקו את הוראות היצרן: לפני שימוש בכלי ניקוי, תרסיסים, ו\או שיטות סבתא למיניהם, בדקו את הוראות היצרן. לכל חומר גלם יש רגישות מסוימת לX חומר. מה אנו מציעים? בדקו את התווית המופיעה בגב הספה. בדרך כלל יש הוראות שימוש וכללי בטיחות נוקשים.

קודים מיוחדים: כמעט לכל ספה יוקרתית (לא מהזולות!), מצורפות אותיות וקודים אקראיים, כאלה שמבחינתכם אולי לא בעלי חשיבות. בדרך כלל, מדובר בספות ממש יוקרתיות ויקרות, למשל: עור הצבי או עור הפרה היוקרתיות, ולפעמים גם עור משובח במיוחד. לעיתים מדובר על ספות בד ועור בשווי של 30,000-100,000 ₪. למעשה, מדובר בקודים מיוחדים עבור בטיחות הספה. במילים אחרות: הקודים מציגים תנאי ניקוי. באילו חומרים הספה נתמכת, ובאילו לא. אז מהם משמעות הקודים?

  • הקוד המוכר ביותר W: מעיד על שימוש מותר עם מים \ חומרי ניקוי על בסיס מים.
  • הקוד הפחות משומש S: שימוש בממסים בלבד במטרה לנקות את הריפוד.

ממסים – היא למעשה תמיסה מיוחדת המשתמשת בכימיקל כמרכיב יסוד \ עיקרי. 

ניקוי ספה – כמה טיפים

נקו את הכתם במיידי: נקו את הכתם במיידי! לא משנה מה תעשו – אל תתנו לו להתייבש.
בזמן שנשפך יין או כתם מכל סוג שהוא, נקו אותו במיידי. חיכיתם מס' דקות? עלולה להיווצר התכווצות והטמעה של הכתם בבד הספה. עקב כך, הניקוי עשוי להיות הרבה יותר קשה.

לא נעזרנו בכללי הבטיחות? הדבר עשוי להוביל לתוצאה בלתי צפויה של הריסת הבד ו\או פגימתו.

השתמשו במברשת מיוחדת: השתמשו במברשת מיוחדת וקשה בעלת זיפים טבעיים. עברו איתה על מושבי הספה והבד, ובאמצעות השימוש בה תוכלו למזער את כמות הכתמים והאבק, ולשחררם מהספה.

מוצרי וואקום: השתמשו במוצרי וואקום בשביל להסיר אבק, שומנים, פירורים, וכתמים קלים. הדבר עשוי להבליט את הכתמים הקשים ולזהות אותם. ישנם כתמים קטנים שלא מזוהים לעין, ובאמצעות מוצרי הוואקום היודעים ניתן לזהותם במיידי.

השתמשו בסודה לשתייה: סודה היא לא רק לשתייה, אלה גם מעולה בניקוי והסרת כתמים, אבל לא רק. למעשה מדובר גם בהסרת ריחות חזקים. פיזור של האבקה תועיל גם לפתרונות עבור כתמים קשים, שלא יורדים כל כך בקלות. אז מה עושים: מפזרים תמיסה \ אבקה סודה לשתיה+ תוספת מים לתוך הקערה, מערבבים ומניחים אותה למשך 15-20 דקות. לאחר מכן מפזרים על הכתם הרצוי, ומחכים לספיגה. לאחר מס' דקות שואבים ומנקים, וצופים בתוצאה.

טיפול נקודתי: כמו שאנו מבצעים טיפול נקודתי לבגד שנשפך עליו יין או שמן, גם כאן הסיפור דומה. התחילו בניקיון הספה באמצעות אחד או יותר ממוצרי הניקיון המומלצים. ניתן למצוא אותם בחנויות הקשורות לתחום, ברשתות, וגם בחנויות קמעונאיות שונות.

בדקו האם מוצר הניקיון מבוסס מים, או ממיסים. עקבו אחרי ההוראות על גבי המוצר. לאחר מכן יש לנקות את האזורים במטלית איכותית לניגוב התמיסה \ החומר.

רצוי לשפוך כמות מכובדת של חומר הניקיון על האזור הנגוע.

יבוש הספה: ייבוש הספה הוא חלק נחוץ בתהליכי הניקוי, בייחוד כאשר הספה עוברת מס' תהליכים שונים. קחו מגבת יבשה, טפחו על האזורים הרטובים איתה, וספגו את הלחות הקיימת. לאחר מכן, הברישו את הספה בעדינות באמצעות פתרונות הניקוי הקיימות. ניתן להשתמש גם בפן או שואב אבק.

השרו את הספה באוויר טבעי: לאחר ביצועי פעולות הניקוי, רצוי לקחת את הספה למקום בעל אוויר טבעי, למשל: מרפסת. כדאי לשים את הספה 24 שעות או לילה אחד, בכדאי שהאוויר יוציא את הלחות בצורה טובה ביותר.

אלה הם היו מס' הדרכים לניקוי ספה מסוג בד, באמצעות שיטות כשרות ויעילות.
כעת, איך מנקים ספה באמצעות קיטור?

ניקוי ספה באמצעות קיטור

מכונות קיטור משומשות לרוב ע"י בעלי המקצוע וחברות הניקיון, בדרך כלל משתמשים במכונות קיטור בהתאם לסוג הכתם. מדובר על כתמים בעייתיים שלא ניתן להוציאם בקלות. במילה אחת: "כתם אשר עבר את האל חזור" כתמים טורדניים אשר חדרו כבר על תוך סיב הספה. מכונת קיטור מרססת את החומרים הטובים ביותר אל תוך סיבי הבד, ולמעשה מצליחה לשאוב \ להעלים את הכתמים באופן מידי.

שימו לב: שימוש במכונת הקיטור מתבססת על סוג הבד, שימוש במכונת קיטור אשר לא מתאימה לסוג הבד הנכון עשויה להוביל לסימנים לא יפים במיוחד, ולנזקים נוספים.

ניתן לרכוש את מכונת הקיטור גם אם אינכם בעלי עסק, וזאת באמצעות הלינק הבא.

שואב אדים המתאים לריפודים: בשביל לעשות שימוש נבון בקיטור, תצטרכו להחזיק שואב אדים אשר מתאים לריפודים. רצוי לוודא היטב שהיצרן ממליץ על שיטה זו, ושבעצם שיטה זו אינה פוגעת במוצר \ בבד \ בעור המשובח. וודאו שהספה מסוגלת לעמוד בתנאי חום, אם הספה שלכם בטוחה מפני שימוש במים, זה לא אומר שהיא בטוחה גם מפני חום, ולכן רצוי לבדוק זאת.

מה צריך לדעת לפני ואחריו הפעולה?

נרצה שפעולת הקיטור תהיה כמה שיותר אפקטיבית בעת הניקיון, וכמובן שתסיר כמה שיותר כתמים.
לשם כך, יש כמה דברים חיוניים שנעשים בתחילת העבודה או בסיומה, אלה הם הדברים:

קראו את ההוראות הבטיחות של מכשיר האדים: לכל מכשיר ישנם הוראות מצורפות, כדאי לעיין בהם בקפידה עוד לפני תחילת השימוש.

השתמשו בוואקום לפני: נשתמש בוואקום לפני תהליך הניקוי בקיטור, וזאת במטרה להכין את השטח לפני. כלומר: ניקוי האבק, החול ושאר הדברים. כל זאת להעניק לפעולת הקיטור אפקטיביות רבה יותר בתהליך.

וואקום: מוצרי וואקום מעולים לא חסרים, השתמשו בהם שוב לפיניש האחרון! למה? ובכן לתהליך האידוי. מעבר לכך, חשוב לבצע זאת בשביל להיות בטוחים שלא נשארו איזה שהם לכלוכים בעייתיים. כמו: כתמים, או נוזלים למיניהם. הפעולה תתבצע רק לאחר שהספה תהיה ייבשה לחלוטין.

אוויר נקי: הפעילו מזגנים או מאווררים בהתאם, ורצוי גם לפתוח את התריסים או החלונות. כל זאת במטרה לעזור לשמור על זרימת אוויר חזקה ונכונה, ובעיקר בכדי למנוע הצטברות מיותרות של לחות.

התייבשות: בגמר העבודה חשוב לתת לספה להתייבש עד הסוף, חשוב לא לשבת כאשר הספה רטובה. השאירו את החלונות והמאווררים פתוחים גם לאחר שסיימתם את העבודה, לפחות בעוד 2-3 שעות. זאת במטרה לייבש את הספה בצורה הטובה ביותר. שימו לב: אל תגעו בספה או תשאירו בה סימנים, חכו לילה שלם עד שפעולת הייבוש תסתיים, והספה תהיה נקיה וייבשה.

תחזוקה שוטפת

בהקשר של המדריך הקצר: "עשה זאת בעצמך", בשביל למנוע כתמים עתידיים או לכלוך מצטבר, בצעו תחזוקה שוטפת של הספה על בסיס חודשי או שבועי.

חשוב לקרוא אודות הוראות היצרן ולתחזק את הספה בצורה הנכונה שעליה ממליץ היצרן.

מה לעשות ומה לא לעשות, כמה טיפים:

  • שואבי אבק: השתמשו בשואבי אבק (ללא חום), על אורך כל הריפוד מידי שבוע.
  • אל תשתמשו במים: עדיף לא להשתמש במים. כנ"ל לגבי מוצרים על בסיס מים.
  • כביסה: רצוי לכבס את הריפוד במידה והם מתאימים לכך, וכמה שפחות פעמים.
  • ניקיון ראשוני: לניקוי השתמשו במטליות לחות, מגבונים לחים, ומגבות נייר.
  • ייבוש הספה: ייבשו את הספה באוויר קר, או לחלופין חם, אבל באופן ממש עדין (לא חזק מידי).
  • השתמשו בתכשירי ריח: לאחר הניקוי, פזרו על הספה והכריות קצת ריח, זה תמיד טוב 😊

למה לבחור דווקא ב- Diamond Clean?

חברת Diamond Clean מתמחה בניקוי ספות, אבל לא רק. לחברה יש מודל מאוד ברור: "כל שירותי הניקיון במקום אחד, תחת קורת גג אחת", למה לבחור דווקא בנו:

  • אנו מתחייבים לתוצאות הטובות ביותר.
  • שירות מקצועי ואדיב.
  • משתמשים בחומרים איכותיים וטבעיים, בעלי תו תקן אירופאי.
  • מתחייבים לזמן ההגעה הקצר ביותר.
  • פריסה ארצית.
  • ניסיון של שנים עם תוצאות מוכחות.

פנו אלינו עוד היום 072-330-5575

Rate this post
a
חייגו עכשיו תחזור אליי פנייה בווטסאפ